Aparate recuperare membre superioare

EXPLOREAZĂ OFERTA NOASTRĂ DE Aparate recuperare membre superioare

Recuperarea membrelor superioare dupa un accident sau o interventie chirurgicala este esentiala pentru revenirea la o functionalitate optima si pentru restabilirea calitatii vietii. In procesul de recuperare, utilizarea aparatelor special concepute poate fi de mare ajutor in restabilirea fortei, mobilitatii si flexibilitatii in zona afectata. In aceasta pagina, vom prezenta cateva aparate eficiente pentru recuperarea membrului superior si beneficiile pe care le ofera utilizatorilor.

Aparate recuperare membre superioare

EXPLOREAZĂ OFERTA NOASTRĂ DE Aparate recuperare membre superioare

Utilizarea aparatelor pentru recuperarea membrului superior poate fi extrem de benefica in procesul de recuperare dupa o leziune sau interventie chirurgicala. Acestea contribuie la intarirea muschilor, imbunatatirea mobilitatii si reducerea durerii. Cu ajutorul terapiei si exercitiilor adecvate, pacientii pot recapata functionalitatea membrului superior si pot reveni la activitatile zilnice intr-un timp mai scurt si cu mai multa incredere.

Aparate recuperare membre superioare

Aparatele de recuperare pentru membrele superioare sunt dispozitive medicale utilizate pentru a ajuta la restaurarea funcției și mobilității mâinilor după accidentări, operații sau afecțiuni cronice. Acestea pot varia de la simple benzi elastice și greutăți, până la echipamente sofisticate, computerizate, care oferă feedback în timp real și adaptabilitate la nevoile specifice ale pacientului. Prin folosirea regulată și sub supravegherea unui terapeut fizic sau a unui specialist, aceste aparate pot ajuta pacienții să își recâștige forța, flexibilitatea și coordonarea în membrele superioare.

Digi Trainer

DigiTrainer este un dispozitiv de terapie pentru reabilitarea motorie si senzoriala a mâinii si a degetelor. Mobilizeaza degetele cu mobilitate limitata si ajuta în mod specific la tratarea scurtarii muschilor si a tendonului.

Vibratia favorizeaza perceptia si circulatia sângelui în mâna si degete. Miscarea undei de terapie întinde fiecare deget, presiunea fixeaza si maseaza degetele.

Fisiotek LT-G

Dispozitiv elctro-mecanic pentru recuperarea pasiva a cotului prin miscari de flexie-extensie si pronosupinatie.

Aparatul ofera o mare stabilitate si precizie a miscarilor pentru a asigura recuperarea. Bazata pe 5 roti cu frâne, acesta va permite sa mutati cu usurint unitatea si s-o blocati în pozitia dorita. 

Programarea dispozitivului se face elctro-mecanic.

Are o tastatura mobila, permite pacientului sa opreasca si sa înceapa miscarea, prin STOP Si START.

Greutate neta: 47 kg

Dispozitiv electronic pentru recuperarea pasiva postraumatica a umarului si cotului

Dispozitiv electronic pentru recuperarea pasivã postraumatica a umãrului si cotului cod 01390

Greutate: 20 kg.

Dispozitive recuperare membre superioare - degete mana

Constant Force X-Tend pentru membre superioare

 Spre deosebire de exerciții pe bază de elastic care cresc rezistența cu cât unitatea este extinsă, Constant Force X-Tend folosește rezistență retractabilă, care păstrează un nivel constant de rezistență de la început până la sfârșit. Ergonomic în design, Constant Force X-Tend lucrează extensorii intrinseci și extrinseci ai mâinii și poate izola mișcarea articulației MP / PIP / DIP.

De asemenea, permite fiecărui deget să exerseze independent cu o rezistență lină și consistentă, îmbunătățind astfel mai eficient gama de mișcare, rezistența, forța și dexteritatea.

Pentru exercitii recuperare degete mana - ajută fiecare deget să exerseze cu o rezistență lină și consistentă la mușchii extensori intrinseci și extrinseci pe toată gama lor de mișcare.
Îmbunătățește gama de mișcare, forța, dexteritatea, rezistența, circulația pentru fiecare deget, precum și pentru mână, încheietura mâinii și antebraț.
Designul ergonomic oferă confort mâinii atunci cand dispozitivul este folosit.

RL500 pentru membre superioare, degete

 REHA-pro este un dispozitiv de îmbunatatatire a functiilor la pacientii cu rigiditate si relaxare a mâinilor si degetelor, din cauza unor boli ale creierului/maduvei, probleme ale nervului periferic, atac cerebral si alte traume.

REHA-pro este proiectat pentru a permite o rotatie universala de 360° si o înaltime a echipamentului pentru cel mai confortabil tratament de recuperare, conform zonei care trebuie recuperata, la diferiti pacienti cu paralizii.

Flex-Ion

Disponibil in cinci nivele de rezistenta.

Recomandat in recuperarea si reeducarea motricitatii degetelor; creste rezistenta, controlul si dexteritatea la nivelul bratului si antebratului.

Handmaster Plus

Dispozitivul Handmaster Plus actioneza 9 grupe de muschi pe extensie si 9 grupe de muschi pe flexie.

Dispozitivele Handmaster Plus sunt disponibile in 3 rezistente:

Cod-1513-Soft (albastru)

Cod-1514-Medium (rosu)

Cod-1515-Firm (Portocaliu)

Dispozitiv pentru reeducarea flexiei si extensiei degetelor AR10012

 Pacientul își pune antebrațul într-un suport care îl ține în poziție. Degetele sunt conectate la elastice prin intermediul unor fixări puse peste degete ca niște inele.

Un sistem reglabil cu alunecare face posibilă păstrarea unghiului optim de 90 ° între falange și elastic. Tensiunea din elastice menține mușchii flexori ai degetului extinși, schimbând rigiditatea pasivă în timp. Exercițiile se pot face cu contracții concentrice, excentrice și izometrice de către mușchii flexivi.

Suporturile sunt din metal cromat, în timp ce inserțiile pentru degete sunt din imitație de piele atoxică, iar lungimea și rezistența pot fi ajustate în fiecare elastic al degetului.

Dispozitiv pentru reeducarea prono-supinatiei AR10014

 Poziționat pe o masă: acest ajutor este utilizat pentru a invita și ghida pacientul prin sarcini predispuse de supinație cu antebrațul. Două butoane sub echipament sunt utilizate pentru a-l poziționa corect pentru pacient.

Suportul proximal pe care este așezat antebrațul trebuie reglat la o înălțime care să mențină umărul într-o poziție confortabilă și neutră.

Ridicând și coborând elementul de reglare cu cotul flexat, poziția se schimbă în rotație extra / intra respectiv a membrului superior.

Butonul cel mai apropiat de mâner este folosit pentru a-l regla la înclinarea corectă pe planul supinat supus, în timp ce butonul superior este utilizat pentru a regla un sistem care poate oferi rezistență la mișcare de către pacient, care poate fi variată ca intensitate.

Prin urmare, pacientului i se cere să depășească rezistența oferită de dispozitiv, iar întinderea acestei rezistențe este determinată de terapeut în raport cu obiectivul terapeutic.

Saci nisip atasabili pe membre

Saci nisip atasabili pe membre – tonifierea musculaturii membrelor superioare.

Greutate: 2 x 1.5kg.

Saci de nisip atasabili pe membre

Saci de nisip atasabili pe membre utilizati pentru tonifierea musculaturii membrelor superioare.

Greutate: 0.5 kg., 1 kg., 1.5 kg., 2 kg., 2.5 kg., 3 kg.

Spirala verticala pentru reeducarea coordonarii oculomotorii ochi-mana AR10009

 Un instrument similar spiralei orizontale, dar diferit prin faptul că acest exercițiu necesită o implicare mai mare a membrului superior.

În plus față de mișcările de poziționare predispuse-supine ale antebrațului necesită, de fapt, mișcări ale brațelor care trebuie să ghideze mâna printr-o răsucire. Scopul sarcinii este de a exercita membrul superior într-o mișcare complexă care necesită un nivel bun de abilitate și mișcări fluide.

Spirala orizontala pentru reeducarea coordonarii oculomotorii ochi mana AR10008

 Această spirală exercită subiectul în mișcări de poziționare prono-culcate. Mai precis, subiectului i se cere să păstreze mingea între primele trei degete de la mână și să o ghideze peste calea sinusoidală.

Acest exercițiu înseamnă că articulațiile mari de poziționare prono-supine din antebraț sunt utilizate la maximum.

Prin urmare, este util să monitorizați comportamentul pacientului în timpul executării acestei sarcini.

Orice incapacitate de a explora nivelurile maxime de poziționare în decubit dorsal ar putea fi compensată prin îndoirea trunchiului pe o parte, în timp ce limitarea poziționării predispuse va provoca mișcarea timpurie și excesivă a brațului departe de trunchi.

Gantere de diverse marimi

 Gantere de diverse marimi

Gimnastica medicala

Core Balance

Core balance, este un produs nou pe piata medicala.Este confectionat din cauciuc rezistent, gonflabil, acesta fiind usor de umflat cu orice pompa.Core balance poate fi folosit pentru mai multe tipuri de exercitii, in medicina recuperatorie, dar si in reabilitarea post traumatica in ceea ce priveste genunchiul si glezna, redobandirea echilibrului, dar si tonifierea musculaturii. Datorita formei sale special conceputa dar si elasticitatii sale, absoarbe socurile din timpul antrenamentului, protejand ligamentele. Poate fi umflat in functie de exercitiul dorit.

Benzi elastice cod: 31550

Benzi elastice cod: 31550

Mingi Medicinale

Confectionate din cauciuc foarte rezistent ,umplute cu gel. Greutati disponibile: 0,500g; 1000g; 2000g; 3000g; 4000g; 5000g.

Thera Freeballs Hand

Sunt mingii confectionate din cauciuc ce pot fi utilizate pentru antrenarea si dezvoltarea dexteritatii degetelor; terapie pedriatica si recuperare post operatorie. Set 2buc. Cod 01828

Gantere Sferice cod 80.99

Gantere sferice confectionate din cauciuc,umplere cu apa.

Power Web Junior

Power Web junior disponibil in 3 duritati cu diametrul de 18 cm Cod 20Y Light Cod 20R Medium Cod 20G Heavy

Oua de Latex Cod 020

Oua de Latex pentru reabilitarea articulatiei degetelor. Disponibile in 5 nivele de rezistenta Cod-MSD 020 X-Soft